Sabtu, 13 Februari 2010

Rich Oreo Choc Brownies

RICH OREO CHOC BROWNIES

Salam n selamat pagi ya buat semua :D,

Nmpknyer bronis ni dah potong q menu yg berada kat atas sekali ekeke... nmpk senang dan of kos lah sgt yummynyer.. Resepi dr rumah ALONGROZZ dan rasanyer KAK HANA pun dah buat pd hari yg sama dgn kita ni semalam.. kita buat ni malam2 sambil kemas2 tunggu mesin basuh berenti godek2 ler apa lagi sbb senang.. lg pun hari ni ada appoinment kakak n adik tang masalah kulit dia tu lah, jdnyer hari ni pun bz dsiang hari :D. Sini tak de raya cina TAPI dia org pun sibuk2 jugak sambut tak cayer tgklah nanti ni bila tiba masa ada org bakar mercun yg byk2 tuuu pagi2 hari raya dia org sbb majoriti org thai pun byk chinese yg tak pandai ckp cantonese atau yg sewaktu dgnnyer :D.. Untuk resepi ni bg kredit byk2 kat ALONG sbb sedap chewy2 pun ya jugak.. bebudak kemain suke! nasib kak hana lah kena buat 2 kali bronis yg lain sbb bronis yg ni dah kena korek2 dgn hero2 kak hana ekekeke... Along!!!!!! mekaseh!! cedap sgt! kit suke.. :D along ni mmg pandai masak2 ;-).. untuk resepi ni minta izin n halal juga ya along sumber dr mana tak tahu kalau nak tahu g umah ALONGROZZ ya :-)..

RICH OREO CHOC BROWNIES

Makes 8" sq)

INGREDIENTS:


  • 225g/8oz Butter
  • 240g Cooking Chocolate
  • 3 Large Eggs
  • 1 tsp Coffee Powder
  • 1 tsp Essence Vanilla
  • 250g Castor Sugar
  • 60g Flour*
  • 40g Cocoa Powder*
  • 1/2 tbsp BP*
  • 1 tsp Salt*(* mixed together)
  • 1 1/2 packs Oreos Cookies- break & mix with 15g Flour


METHOD:
1. Melt chocolate & add butter.
Stir until smooth.


2. Whisk eggs, coffee, EV & sugar until smooth.
Add in chocolate mixture & stir well.
Fold in flour mixture until well mixed.
Finally fold in Oreos.


3. Bake 170C for 45 min.

See! i told u..sgt senang kan? ehehe...

1 ulasan:

openid berkata...

Salam Ika,
Wah bronis yg amik kat umah kak hana tak sempat habis kunyah dah jumpa lagik kat umah Ika neh. amik lagi jangan tak ambek.hehhehee

Ijan