Rabu, 10 Februari 2010

Sushi Pulut Roll, apa2 ntah nama :D

SUSHI PULUT ROLL
psst>>Kalau ada nama yg lg sedap bgtau ya :D


Salam n selamat pagi semua :-),

Hari ni hari RABU ada apa dgn hari rabu?? kita pun tak tahu ekekeke.... start dr petang semalam kepala dah pening semula lah :-( kenapa ya? Kita paling ssh hati kalau kita ni yg tak sihat sian kat sume org dlm umah ni biar lah org lain yg tak sihat ke apa ke asal bukan kita yg tak sihat huhuhu... Balik pd gmbr kat atas n bawah ni pulak, rasanyer sume org pun dah dpt baca apa yg ada dlm pkiran kita ehehe...maklumlah antu pulut bila nmpk sana sini sure nak buat jugak alaaa..lg pun mmg dah lama tak buat kan kan... rindu jer kt pulut ni sini beras pulut murah kot ke kita yg tak pernha tgk harga main beli jer??? :D biasanyer mmg mcm tu kit suke ambik jer tak tgk rega, ada satu kes dulu, nak blei loyang yg buat bakar2 roti ke apa ke tu tp tak perasan pulak made in japan bila tgk rega main sekali imbas jer perasannyer cuma 45bht >>RM4.50 sbb kecik jer tak de lah besar sgt tp pelik jugak sbb buatannyer mmg kemasssssss sgt terdetik jugak eh? murahnyer! tu yg ambik terus bayar bila scan ambik ha! 450BHT! ahahaha... RM45 lah kan.. kita tak kisah malas nak ckp byk mmg silap kita pung bayar jer lah kan :D pengajaran tuu.. :D



Rasanyer Pulut ni dulu KAK HANA dah buat letak nori ni kan ala2 california roll gitu tp kita ni sajer bg ntah apa2 jer nama tak tahulah nak letak apa nama :D Tak de serunding jdnyer guna serunding daging yg dah siap tuuu hihihi... Pd sapa2 yg tak mkn nori aka seaweed ni tak yah lah paksa diri makan ya kita ni sbb sukeeeee sgt.. kalau abg tak suke kalau kakak mmg berantu.. :D Resepi tak de lah sumke org leh buat pulut kan, kita kukus sbb dah terbiasa buat kukus lembut jerr suke sgt!


PULUT WIF SAMBAL TUMIS IKAN BILIS

Yg ni versi jawa pulak ya :D malas nak men KARI ke RENDANG ke buat jer lah sambal tumis ikan bilis ni sedap ajer! :D sapa2 yg nk pilih lah nak mana satu ya nak dua2 pun boleh no problem :D.. jemput makan ya buat sarapan.. hari ni rasanyer nak rehat2 sikitlah nak tenteramkan minda sikit akn blogwalking bila malam atau free nanti ya mekaseh sayang kat sume org :-) tetiba rasa rindu rindu an sob sob sob...


1 ulasan:

Sue @ Nenie berkata...

Salam Ika,
Waaahhh pulut..dah lama tak makan ni sejak pantang ari tu...bila lah nak start balik makan pulut ni....