Jumaat, 5 Februari 2010

Lychee Smoothie

LYCHEE SMOOTHIE

Salam kembali :D,

Ni sume jiya punyer pasallah ni dok tayang sana sini dgn manggo lassi dia pastu dahlah tyg sana sini kedekut pulak tu kasi sesudu jer?? huh! baik buat sendirik :D tp kita tak de manggo, yg byk kat umah ni laici tin nak yg fresh belum musim nak g petik pun buah belum kuar :D.. rasanyer dah lama tak buat air mcm ni last minum masa puasa tahun lepas? ahahaha.... punyerlah lama! sib baik ada adik jiya rajin sikit angkut bawak bwh FP tu duk dlm gobok jerrr :D.. Resepi yg sgt femes dr LOVE2COOK tenkiuu sis!! skrg ni mmg musim panas dpt berteguk teguk mmg dah cukup menyejukkan tekak tp tulah td ni sekali sedut terus naik ke kepala ekeke.. terkejut kot lama dah tak minum mcm ni :D.. Meh tgk resepinyer lagi sekali ulang tayang biasalah kan :D mekaseh ya sis!

LYCHEE SMOOTHIE

Bahan-bahan ( 2 gelas )

  • 15 buah laici dlm tin (laici fresh pun okey)
  • 250ml susu segar
  • 100ml susu cair
  • 1.5 sb susu pekat
  • 200ml air laici dlm tin
  • Ketulan ais

Cara-cara

  1. Masukkan semua bahan kedlm blender. Blend hingga halus.
  2. Tuang ke dlm gelas dan tambah ketulan ais. Sedia diminum!
  3. Bagi yang nak smoothie kurang manis, boleh kurangkan susu pekat. ;) Selamat mencuba!

6 ulasan:

cikmanggis berkata...

rajinnya ika ni..bertalu talu masakan kuar blog...minta sket smoothi laychee tu:)

♥LOVE2COOK♥ berkata...

Whoa, Ika dah banyak kali buat Lychee Smoothie erk??? Tenkiu so much dearie! Really happy U liked it! ;)

Love dah lama tak buat, uwaaa..malas tersangat though it's very easy recipe...hehe :)

Nak Lychee Smoothie 1 jug!

salamdariborneo berkata...

ika..............
mesti sejuk anak tekak minum lychee smotie tu..

Watierman, rmanbkr berkata...

Nak buat jugak...nak minta segelas dulu lah!

Jiya berkata...

oiii oiii.. ngumpattt hakuuu! mintak cheri tu.. nak wat hias gak kat lassi aku. akekekekkeke

Sue @ Nenie berkata...

Salam...
Nyaman terasa di petang hari