Jumaat, 22 Mei 2009

BUN KENTANG lagikkk dan mungkin lagikkk lagikkk.... :P

Yg ni make up ngan cream castard :D

Salam kembali dpg jumaat!!!!



Yahooooooo!!!!! esok SABTU yea yea.... :P semalam ptg si boy mintak roti kentang ni lagiii jdnyer dgn bdn yg mcm tak nak bgn ni pergilah jgk dapur berPROJEK ngan BM tuuuu...nak kata gersang BM tu bru semalamnyer berprojek hihihi... nak buat camne kan dah si bujang tu yg nak TERpaksa jgk buatkan, kali ni hasilnyer lagi lemmmm butttttttttt sgt2!!! cuma rupa kurenggg cun, tenkiu ross!! share lagi resepi2 yg best mcm ni ya ;-) utk doh semalan ni sumenyer akak lebihkan especially tepung sbb adunan ni lembik tu yg malas nak lekit2 kan kat tgn tu hihihi...pas tu XTRA kentang lenyek lagi hihii..tp doh still ok tak kerass pun malah hasilnyer lembuttt bangettt!!! akak guna kaya yg ntah zaman bila dok kat esbok tu tp lum xpired ya hihihi...dgn kastard cream lah kan sedap!!! mkn panas2 mmg tak hingat nak berenti sib bai ingat perut ni dah sendat!! hihihi..... jom mkn bun lagik!!! :P sapa tak nak g main jauh2!!! :P resepi kat MyR ya dr onigiri aka ross...




Yg ni make up ngan kaya...

4 ulasan:

Nenie @ Syurie berkata...

wahhh...wahh..wahhh...sana sini situ..masuk jee rumah mesti dijamu (mata) ngan bun potato niii...kuat sungguh aura Si Ros tu yaaaa...Hati terdetik jelous gak nak mencubanya...Tapi teragak-agak pasal tak pernah menguli ni....Nampak gayanya kena sahut cabaran diri sendiri gak ni....

ijayuji berkata...

salam kak nenie!!! cubalah kak, tak cuba tak tahu, ala penat kejap jerrr tp nanti hasilnyer memuaskan!!! kita dulu pun nguli jgk pakai tulang 4 kerat nii jadik!!! oleh itu, kena cuba!!! ;-)

Nenie @ Syurie berkata...

penat bukan ukurann..Takuuuttttt terbantut....pengalaman lepas~uli menguli ni failll....habis sekilo tepung (dgn percubaan yang byk kalilah)...donutnya tak kembang2...

Tapi tak pee...insyaAllah...akan ku cuba lagi untuk kesekian kalinya....cabaran untuk diri sendiri niii...he he he he

Rafizah Nordin berkata...

eh cam janji lak kite ye.akak pun buat bun kentang semalam tuk bf pagi ni.tp belum n3 lagi.kes malas nak dloadkan gambo heheeee tp ijah dah 3/4x buat akak baru sekali ni.but sekali ni pun dah jatuh chenta. sukernye...syedap & lembut!mmg terima kasih bebanyak kat ros yang sudi berkongsi resepi.(tumpang ucap terima kasih kat ros kat sini ye.klu g umah dia x dpt komeng.dpt jenguk2 jek mcm pencuri.macam tau...) hiks!