Selasa, 12 Mei 2009

Salam dsuku tgh hari selasa... :D


Haaaa...ni nak kerja menjawab TAG si kak hana yg COMEL wakakakaka... yg dok kat negara org matanyer sepet2!!! hihihi.... tidak ninja ku huhuhuhu.....


1. When was your engagement?
Alamakkkk lupalahhh, tp masa tu tunang xpresss jerrr bulan november tp hb tak ingat hihihi...

2. When is your marriage anniversary?
7hb January 2001, masa tu hari raya hihihi... tak lama bertunang dlm bulan 11 tu kan tahun depannyer nikah!!! nikah jerr dulu pas tu baru naik pelamin realitiku indah hihihi....

3. How long have you known your spouse?
Setahun, gataii sgt :P hihihi.. pas tu dia balik japan convert muslim then after 1 yr we all kawen lahhh hihihi... :P bukannyer apa tak nak org mengata sana sini dan nak elakkan maksiat :D

4. How long did you date before you got engaged?
Date?????? byk jgklahhhh, tp kita org tak buat jahat tau!!! hihihi... :P nak kuar mintak kebenaran mak ayah dulu barulah aman nak dating2 ni kan.. :P

5. Where did you meet your spouse?
Yg ni tak leh nak ingat sbb nak gelak jerrr.. masa tu tgh tggu SPM g carik keja kilang jd operator jerr :P dlm dok training niiii, adalah mamat ninja ni kehulu kehilir kat bilik training niii masa tulahhhh CINTA PANDANG PERTAMA kikiki.. uweekkkkss!!! sapa geli p main jauh2!!! :P KENAPA??? ninja tu kata sbb kita MANIS bila senyum wakakakakakaka..... kita yg dgr ni pun nak termuntah ijo!!! :P

7. Do you have any children?
Yes of kosslahhh kan hasil perkahwinan secara HALAL dan akhirnyer mendapat cahaya mata 3 org, 2 org NINJA dan 1 org puteri jowo... :P

9. Do you have any pets?
Tak de.

10. Do you own or rent?
Kat sini aka BANGKOK ni tak de lah umah dok umah sewa jerr, kat jepun ada umah lahh tu pun belum habis utang kikiki... dah nak habis tak lama lagi :-D kat mesia ada keta jerrr tp dah habis bayar!!! itu milik sendirian berhad hadiah hari jadi :D..

11. Do you live in the country, city/town?
betul2 kat tgh BANDAR yg gila2... :P iaitu BANGKOK... byk minah mentel2 kat sini :P

12. What is your favorite activity you do together?
Tgk Movie, main bowling, jalan2 cuci mata dan yg paling penting dok kat umah lahhh hihihi... aktiviti yg tak pernah boring :P

13. Do you have a favorite vacation spot?
Maldives.. ntah bila dpt pigi tak tahu hihihi....

14. How many siblings do you have including in-laws?
6+2=8 org jerrr hihihi.... kita ada 6 org, ninja tu ada 2 org, yg jd samanyer tuuuuu kita ngan NINJA tu anak MANJA!!!! hihihi.....

15. What mosque do you attend?
dekat Thonglor... dlm 15 min naik teksi atau keta atau 10 min naik motor hihihi...

16. Is this the mosque you got marrried in?
Tak.... sbb sini BANGKOK masa kawen kat MASJED JAMEK FELDA AIR TAWAR 5 jerrr...

17. What town is your current address?
Sukhumvit 39 bangkok..

18. Do you work or stay home?
Dok umah lah kan, klu nak sgt kerja tak pasal2 kena hantar balik mesia hihihi... :P

19. Where did you go for your honeymoon?
Phuket jerrr...

20. Leave a piece of marriage advice
Humm... kitanyer perkahwinan baru jerr 8 tahun tak de nak advise sgt, tanyer dgn org yg lebih mkn garam lagi sbb kita ni muda hihihi..perasan!!! yg penting!!!! KESEFAHAMAN kdg gaduh jgk!! PERCAYA kdg was2 jgk yerlakan kat luar negara niii kan mcm2 hal leh terjadi cuma berdoa ajerrlah djauhkan dr perkara2 mcm ni.. sian budak2 kan.. dan yg paling penting pd kita adalah CINTA dan KASIH SAYANG.. tak kira lah cinta kepada Allah, cinta pd suami cinta pd emak cinta pd sume makhluk dbumi ni insyaAllah, semuanyer akn dpermudahkan olehNyer... amin amin...

21. Nak tag sapa yer..
Tak yah lah sbb dah ramai org yg kena niii... :D



MEK HANA!!! puas hati!!!! sambung kerja.... :P

6 ulasan:

umi_e berkata...

suka kak e baca TAG ika ni :P

semoga terus berbahagia ya...

ijayuji berkata...

InsyaAllah.. kak e nak kena TAG jgk ke??? hihihi... klu free buat jgk ya :D

lelayong berkata...

Ika..lah cik abe org jopon ke? aiyahhh..akak ingat orang siam, muahahahahahaha..aper ler aku ni, hehehehehehe..ika duk panggil akak kat kak lela ni, ntah2 kita sama umur tak? hehehehehe..

ijayuji berkata...

aiyaaa!!! kak lela nii suda lupa ka?? :P kita 28 bulan 9 niiii hihihi..sapa yg kakak ni????? :P

lelayong berkata...

Hooooooooooooo...samer umur ruper2rupernyer, hehehehehehe...cuma tua dari segi bulan jerlah,hehehehe..kak lela bulan 2=28, kui kui kui

Azura Suhaimi berkata...

ija asal dr mana ye?