Rabu, 20 Mei 2009

TRAGEDI bun kentang yg TRAGIS!!! hikss... :D


Salam dpetang rabu.... huhuhu.. :D
Tragediiii oh sungguh tragisss.... dah petang ya? ingatkan baru tgh hari hihihi... Kerana BUN nilah buat ku tak lena tido, dan kerana BUN ni jgklah buat ku hampir sakit dan kerana BUN inilah buatku tak senang nak buat sume kerja!!!! huuuwaarrrgghhh!!!!! Semalam dah buat dah tp tragedi terRENTUNG akak GESENG aka IRENG... dah nak masak masa tu tggl lah masuk bilik tgk budak kecik niii merengek terlupa BUN ni dah nak masak, tetiba ada suara2 sumbang KUMBANG DAN BUNGA kecik terjerit jerit dr dapur berkata `MAMA!!!! MAMA!!! ROTI ITAM!!!! BAU HANGIT!!! huwaaaaa.....secepat kilat ku berlari keluar dr bilik...cedihhh roti sudah jd itam!!! hihihi... tp oleh kerana tak nk membazir kerahkan si KUMBANG ngan BUNGA kecik ni makan!!! tp tak menegcewakan lah sbb dia org kata sedap!!! ahahahaha.... anak oh anak...itu kisah semalam yg penuh sejarah, kisah pg ni pulak, mlm dah siap2 timbang bahannyer kenkonon nak buat esok pg ni lah, sekali terlupa nak chck yis ada ke idak... satu lagi TRAGEDI tp punyerlah tak sabo selongkar dapur TERJUMPA yis yg ntah zaman bila ntah, TAPI terlupa nak bawak masuk LAB buat UJIKAJI dulu.....main tuang dlm BM huhuhu... SEJARAH HITAM berulang hihihi.... tak nak naik roti ku ituuu yg ni baru BENTAN!!! hihihi.... sedih dah nii dah tak kata apa, nak buat bento pun main2 jerrr tak de mood, TAPI, lepas siap kemas budak2 dah g skool apa lagiii mandi g carik yis!!! dan akhirrnyerrrrr>>>> tiada lagi TRAGEDI yg TRAGIS kerana BUN KENTANG niii.. fobia sggh dah niii...ehehehetak cun tp ttp terasa kegebusannyerrr dan kelembutannyer, sbnrnyer dah penat tu yg main sembarang jer campak doh tu kat loyang hihih..nxt time kena buat dgn penuh sabar...hihihi..ni sambil naip sambil ngunyah BUN KENTANG ni lahh.. :D jom makan!! panas lagi niii :-) respi dr TOKEY ROTI kat MyR sana tu.. RICE BALL ONIGIRI ROTI BULAT sbnrnyer org yg sama si rossss hihihi... g ambik kat sana ya malas nak copy kikikiki.... :P

11 ulasan:

cikmanggis berkata...

Bergaya sungguh bun ni!..cam kedai punya! hehe berkat kesabaran dan tak mudah putus asa!

ijayuji berkata...

salam kak CM!!! itulahh, dah lama tak buat roti mcm2 tragedi!!! hihihi.....kita selagi tak jadi slagi tu cuba tak kiralah berapa kali sampailah jadik!!! hihihi.... alhamdulillah....sedap..!! jom makan!! :-)

umi_e berkata...

salam petang rabu ika... buat apa tu? baking lagi ke tu :P

* bestnya roti tu... jeles arrrrrrrrrrrrr :D hehehehehehehe

hana berkata...

klu wat buku sejarah bun kentang ika nih laku djual!! kakakakakaa....

Nor berkata...

hahahaha...... sapa nak jd publisher tu ina.. :D

ijayuji berkata...

SALAM PTG SUME!!!

KAK E>>
tgh relax2 kak E, dah penat dah dok kehulu kehilir kat dapur hihhi.... jomlah makan!!! mmg sedap!!

KAK HANA>>
KAK HANA!!!!! akak jd penulisnyer yaaa tmbah lah apa2 yg patut pas tu bila dah dpt untung jgn lupa kita 70% akak ambik 30% tu dah kira ok lah tu kan deal??? muahahahaha... :P

KAK NOR>>
KAK NOR!!! akak lah yg jd publisherr tuuu kita tahi akhir bulan duit masuk!! hihihi.. :P

Rafizah Nordin berkata...

aduiduiiii mmg penuh tragis cerite ko ni ijah...mmg boleh buat buku.nak boh tajuk ape eh..."aku dan roti kentangku..." siap pakej sape beli buku dapat roti kentang sekalik,amacam?promosi mesti mau baik dik hahahaha!!!

ijayuji berkata...

ahahahaha...waaa...akak leh lah rekomen kan citer kita kat kwn2 novel akak tuuu :P hihihi..sure meletup novel tuuu pas tu ada xtra laks tu BUN KENTANG free yg ni akak yg kena buatlah sbb kita jauh nak bg!!! hihihi...

inahar ali berkata...

ikaaaaa....hahahahahahaha!!berguling akak gelak baca kes bun kentang nih!! mmg lawak tul!! tp akhirnya..berjaya juga memakan bun iteww dgn penuh bergaya kan!!!hehe..

ijayuji berkata...

Salam kak Ina>>

sume org tergelak baca tragedi niii..sedih betull sampai kan penat haa keja dok ulang alik dapo, yg sulung tu dah bising jerr bertambah lahhh tekanan!! hihihi.. ni pun dia suh buat lagi..adoiiii...mlassss dah niii...

Rafizah Nordin berkata...

uiks jauh sangat ke thailand tu...sblm ni leh jek anto barang sampai ke Jepun sane nun...Thailand sebelah m'sia tak leh sampai? muahahaaaa!!!