Isnin, 18 Mei 2009

Mee Nyonya Siam hihihiiiii...... :D

NYONYA MEE hoon..hihihi..


Salam dtgh hari isnin yg kejap2 mendung gerimis terang hihihi....



Mee Nyonya....mee nyonya.... mee nyonya....mee nyonya.... sapa lah nanti ni yg paling BULAT!!! tekak ngalahkan MAK YUNG HANA yg kat jepun sana tu hihihi.... pertama kali buat, pertama kali rasa dan pertama kali jugaklah tahu kewujudan mee nyonya niii mmg jakun si minah siam niii..eheheh... satu jerr nak komen pasal mee nyonya niiii... SEDAPPPPPPPPPP33 SGT2!!!!! walaupun serba kekurangan tapi rasa nyer ttp umph!!! daun kesum org suh letak segenggam kita cuma ada seciput jerrr, tauhu pun yilek!!! yg ada TAUGEH byk2!!! KOBIS hiris byk2!!! BAWANG hiris byk2!!!! SAMBAL TUMIS byk2!!!! UDANG XTRA byk!!!!! hihihi...mmg lah sedapnyerrrrr ank melalak pun sajerrr jerr hihihi.... terima kasih tuan yg menyumbangkan resepi niii.. tgk kat umah kak hana jerrr, malas nak copy lerr hari ni manyak kije looo...nak iron maklumlah smlm dah terbongkang depan tv tak ngisahkan baju2 pun hihihi.... sapa2 yg nak cuba mmg boleh sgt cuba..nmpk renyah tp sekejap jerr siap!!! lepas kemas td tak plan langsung nak buat mee nyanya ni tetiba ada naluri mengatakan NYONYA terus nak buat, guna mee hoon jerrr kita lagi sukeee mee hoonnn... jom makan!! sapa nak mkn bawak mangkuk sendirik yer :P, nak sambung mengemas dan yg sewaktu dgnnyer... :D

4 ulasan:

cikmanggis berkata...

mak oii..sedapnya ika...bukan namanya mee kari ke?jap lagi nak g tengok rumah hana...

ijayuji berkata...

Salam kak CM!!!!! bukan mee kari sbb tak de kari ni mee nyonya hihihi.. cubalah kak, sedap sgt!!! ;-)

umi_e berkata...

ika... sedapnya mee tu... minta semangkuk :P

ijayuji berkata...

sedap kak E!! cubalah..nak byk mangkuk pun kita tak kisah, biar kak e sorang yg bulat!! hihihi...