Rabu, 5 Ogos 2009

Kangkung Goreng sambal dgn tauchu pedas!!

KANGKUNG GORENG SAMBAL dgn TAUCHU PEDAS!! panjang lebor nama kat dlm surat beranak!! hihihi.. :P


Salam dtgh hari rabu yg panas sgt2!!!



Dah lama tak masak kangkung kegemaran kita dgn ninja tuu.... klu style thai dia masak dgn tauchu g lah mana2 yg popular kangkung masak ni lah, tp kita ni sengal tak nak g berguru sbb tak de kawan!!! hihihi...jdnyer kita pandai2 lah ubah sendirik kasi HOT sikit!!! asyik nak membelacan kan kangkung jerrr sian kangkung tuuu!! klu dia tahu ckp sure dia dah bebel2 mcm tak de menu lain nak masak!!! :D tp kita mmg suke masak belacan :D ngeee.... kali ni teringin nk masak mcm ni pulak tgh boring2 ni kan, mop pun belum sudah lagi nih.. bujang pulak dah nak sampai umah mesti ayat pertama kuar LAPOR mama!!! huh!! jdnyer kita ratah jer kangkung ni sbb tak de nasik thai kita cuma masak beras jepun jerr pg td ni, huh! manalah sedap mkn ngan beras ala2 pulut tuuu..huhuhu.... jom makan!!! sedap tuuuu XTRA HOT!! :P resepi main lebur ya :D... pastu letak ikan bilis yg dgoreng dgn bawang goreng !! wallah!!! ok tau tau dah masuk bakul dah ni punn :D...

2 ulasan:

Watierman berkata...

Wah mengiurkan lah kangkung bini Ninja ni masak...sedap2...akak dah rasa mmg sedap!!!

blogresipi berkata...

Kak Watie dah try mace aci neh.. ade lagi tak Ika? kite dtg lambat nie... nak rasa jugak!!!