Sabtu, 29 Ogos 2009

Manggo Smoothie wif rambutan n Iftar part 8

MANGGO SMOOTHIE wif RAMBUTAN



Salam dmalam ahad!!! jam kul 11pm waktu thai!! :-)



Hummm...hari ni tak sempat sgt nak buat itu ini sbb g luar!! balik2 jerr dah nak dekat nak buke jdnyer tak sempat nak buat kuih!! pdhal bhn2 dah sediakan tp terus malas nak buat sbb mmg dah nak masuk waktu pung huhuhu.... :D cuma sempat buat okonomiyaki tuk ninja tu pas tu mkn roti dgn mkn puding tauhu semalamm tuuuu... :D Manggo smoothie ni dulu dah pernah buat tp kita tak paste kat sini resepinyer cuma ingat2 kat kepala jerr sbb mmg dah tak sempat jdnyer kita b uat ikut sukahati ehehe..klu betulk bhn2nyer maknanyer otak kita ni masih kuat lagi>>Mangga>>fresh Milk>>Yogurt>>Susu Pekat>>Rambutan... ehehe... sedap!! jdnyer inilah air penghilang dahaga pada hari niiii untuk berbuke puasa yg ke 8, alhamdulilah.. SELAMAT MALAM n SELAMAT BERSAHUR n SELAMAT BERISTIREHAT!! :-)

Update untuk resepi MANGGO SMOOTHIE ni ya tgh lapang niii jap agi nak kuar belanja brg dapur :D, Resepi dr KAK YATIEZAINI @ MyR tp tak leh nak masuk MyR tersgtlah lembapnyer jdnyer kita cnp dr umah MEK YUNG hihihi.. tp yg semalam niii kita buat agak2 jerr sukatan sbb dah kelam kabut!! ehehe... Mintak izin letak kat sini kak yatie resepinyer tenkiuu!!

MANGGO SMOOTHIE

Bahan-bahan
1/2 biji isi mangga masak
2 sb yogurt perisa asli / mangga
1/2 cawan low fat milk >>Kita masukkan 1 cawan sbb tak masukkan air
1 sb gula>>kita ganti susu pekat
1/2 cawan air>>Tak masukkan
Ais ketul secukupnya

Cara-cara
Masukkan semua bhn kedlm blender dan kisar sehingga smooth / halus
Tuangkan ke dlm gelas kesukaan anda dan sedia utk dinikmati ... senangkan!

Tiada ulasan: