Jumaat, 28 Ogos 2009

Manggo Spin n Iftar part 7

MANGGO SPIN


Salam kembali n SELAMAT BERBUKE PUASA bersama keluarga tersayang!!


Alhamdulillah, lengkap sudah puasa untuk hari ketujuh pada hari jumaat yg mulia ni.. Ini antara minuman penghilang dahaga selepas satu hari suntuk menunaikan ibadah puasa.. Td g pasar lagi!! pasar lagi!! adeeehhhh... keja g pasar jer minggu ni sejak mula jer puasa, jdnyer bila dah pasar tu tau tau jer lah kan!! mmg rambang mata!! nak2 bila nmpk udang ikan sotong yg besor2 segar2 tu, pas tu dikuti sayur2 dgn buah2 yg mmgnyer fresh!! kita g beli manggo ni td, cuma li 3 bijik jerr sbb murah!! pas tu belilah buah pear dgn longan huh! hari ni kenyang dgn cemil2 jer lah ya :D Mmg berhajat nak buat MANGGO SPIN ni asalnyer sbb tu beli manggo, resepi asal ni dr KAK FIDA MyR yg byk sumbangkan resepi yg best2 tapi sedih pulak MyR teramatlah jemnyerrrr jdnyer kita ambik copy resepi ni dr uamh MEK YUNG HANA yg tggl tunggu nak bersalin jer tuh!! ehehe.. tenkiu ya buat sume org!! senang jer niii buatnyer kita tambah yogurt nak bg masam2 sikit perah lemon sikit mesti nak memandai mandai kan!! :D mintak halal ya untuk dpastekan dsini resepinyer :-)


MANGGO SPIN

Bahan-bahan
1 biji mangga manis - ambil isinya
1 gelas ice cream soda
1 gelas susu segar atau susu cair
ketulan ais secukupnya.
Yogurt>>yg ni kita tambah
Perahan lemon>>yg ni pun kita tambah

Cara-cara
Masukkan kesemua bahan2 ke dalam blender dan kisar hingga hancur dan sebati.
Tuangkan ke dalam gelas dan segera dinikmati.

1 ulasan:

blogresipi berkata...

Uish mango spin nie... buleh tlg spin kat i satu tak? heheh